مقادير والطريقة :
لحمه طازه
مفرومه مع رشة بسيطه من الملح بمكينة البصل : نضيف
حبة بصل ناشف وبصل أخضر ( جرش خشن
)
تعجن مع بعض
وتكور اصابع صغيره .. بحجم الاصبع
يقطع الباذنجان شرائح رفيعه ويقلى في زيت غزير .
* تقلى كرات اللحم حتى تحمر .
( وتصفى ع ورق نشاف )
* تقلى كرات اللحم حتى تحمر .
( وتصفى ع ورق نشاف )
تفرد شريحة
الباذنجان وتوضع اللحمه وتلف
تُرص بجانب بعض في صينية التقديم .. ويسكب عليها الصوص
الصوص عباره عن :
بخلاط الكأس :
2 م ك معجون طماطم .
عصير ليمونه كامله
رشة ملح + خل ابيض
1 م ص بهارات مشكله
ربع ملعقه صغيره فلفل حار مجروش
1 كوب ماء
( وتخلط مع بعض ) تزيد كمية الماء ع حسب حجم الصينيه .
وتصب ع الباذنجان وتغلف الصينيه بالقصدير وتدخل الفرن من اعلى واسفل حتى يبدأ يفور الصوص ويدخل باللحمه والباذنجان .
2 م ك معجون طماطم .
عصير ليمونه كامله
رشة ملح + خل ابيض
1 م ص بهارات مشكله
ربع ملعقه صغيره فلفل حار مجروش
1 كوب ماء
( وتخلط مع بعض ) تزيد كمية الماء ع حسب حجم الصينيه .
وتصب ع الباذنجان وتغلف الصينيه بالقصدير وتدخل الفرن من اعلى واسفل حتى يبدأ يفور الصوص ويدخل باللحمه والباذنجان .
إذا تحبي الصوص يكون حامض زيدي في
كمية الخل والليمون
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق