الخميس، 28 مارس 2013

لفائف الباذنجان

 
مقادير والطريقة :
لحمه طازه مفرومه مع رشة بسيطه من الملح بمكينة البصل : نضيف حبة بصل ناشف وبصل أخضر ( جرش خشن )
 
 
تعجن مع بعض وتكور اصابع صغيره .. بحجم الاصبع
 
 
 
يقطع الباذنجان شرائح رفيعه ويقلى في زيت غزير .
* تقلى كرات اللحم حتى تحمر .

( وتصفى ع ورق نشاف )
تفرد شريحة الباذنجان وتوضع اللحمه وتلف
 
 
تُرص بجانب بعض في صينية التقديم .. ويسكب عليها الصوص
 
الصوص عباره عن :
 
بخلاط الكأس :
2 م ك معجون طماطم .
عصير ليمونه كامله
رشة ملح + خل ابيض
1 م ص بهارات مشكله 
ربع ملعقه صغيره فلفل حار مجروش
1 كوب ماء
( وتخلط مع بعض ) تزيد كمية الماء ع حسب حجم الصينيه .
وتصب ع الباذنجان وتغلف الصينيه بالقصدير وتدخل الفرن من اعلى واسفل حتى يبدأ يفور الصوص ويدخل باللحمه والباذنجان .
 
إذا تحبي الصوص يكون حامض زيدي في كمية الخل والليمون
 
 

 
 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق